Ben Bizzie beweegt Meijel

Ben Bizzie beweegt Meijel

Hoi ik Ben Bizzie! Hét beweegmaatje voor alle kinderen in Meijel in gemeente Peel & Maas. Samen met alle kinderen zorg ik voor nog meer beweging in Meijel. En dat doe ik niet alleen, maar samen met een enthousiast beweegteam en verenigingen en organisaties uit Meijel.

“Sporten en bewegen zorgt voor geluk en verbinding”

Ben Bizzie is het beweegmaatje van alle kinderen in Meijel. Samen met Ben Bizzie gaan de kinderen meer en vooral beter bewegen. “We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. Niet alleen op school, maar ook daarbuiten”, vertelt Inge Poos (Ben Bizzie Meijel). Paul Engels (Basisschool Den Doelhof): “Als kindcentrum vinden we dit enorm belangrijk. Als partner van het dorp Meijel willen we bijdragen aan meer beweging op school”. Ook Peelgeluk Meijel is trotse partner: “Samen gaan we op weg naar een positief gezond Meijel! Sporten en bewegen zorgt tenslotte voor geluk en verbinding.”

“Ik Ben Bizzie, ik Ben Bizzie”

Op en rond school klinkt het vaak “Ik Ben Bizzie, ik Ben Bizzie”. Een team van enthousiaste beweegcoaches gaat met de kinderen aan de slag. Zoals tijdens de pauze. Daarvoor is een speciale Ben Bizzie Ideeënbox ontwikkelt. Hier kunnen de kinderen zelf sportideeën of -spellen in doen om tijdens de pauze te spelen. “Met allerlei activiteiten leggen we verbindingen tussen jong en oud, met verenigingen en lokale organisaties”, zo vertelt Susan Houwen (Ben Bizzie Meijel), “samen met de kinderen ontdekken we dat sportief en gezond vooral heel leuk is”.

“Heel Meijel is goed bizzie”

Ben Bizzie is er niet alleen voor kinderen op school, maar ook in Meijel is Ben Bizzie steeds vaker te vinden. Het beweegteam werkt nauw samen met lokale partners en sluit aan bij activiteiten, zoals de Wandel3daagse in Meijel. Met een eigen promotieteam van kinderen en jongeren zorgt Ben Bizzie voor beweging: “Heel Meijel is goed bizzie!”