Beweegbos zorgt voor geluk en vitaliteit

Beweegbos zorgt voor geluk en vitaliteit

Sporten is volgens Ger Top belangrijk om gezond en oud te worden. ‘’Op alle fronten heeft sporten voordelen. Het zorgt voor een fatsoenlijke oude dag. Maar ook is het belangrijk dat de jeugd zich goed motorisch ontwikkelt en dat lukt niet achter een computer!’’, zo vertelt Ger. Naast het organiseren van loopactiviteiten voor jong en oud bedacht Ger met behulp van Expeditie V om een Beweegbos in Gennep te creëren.

Meer geluk, plezier en vitaliteit

‘’Het beweegbos is een bos waar je allerlei dingen kunt doen, zoals wandelen, hardlopen, mountainbiken en nordic walking. Het is een aanvulling op de sportmogelijkheden in Gennep die er al zijn. Alle inwoners van jong tot oud uit Gennep mogen gebruik maken van het beweegbos. Ook verschillende verenigingen en instanties organiseren hier dagelijks of wekelijks beweegactiviteiten. Volgens Ger zal het beweegbos zorgen voor meer geluk, plezier, gezondheid en vitaliteit.

Voldoende beweegmogelijkheden voor iedereen

Bijna de helft van de volwassen inwoners van Gennep heeft overgewicht tot ernstig overgewicht. Onder de groep ouderen in Gennep ligt dat nog hoger. Daarnaast is de groep inwoners die niet aan de dagelijkse beweegnorm komt hoog. Zij bewegen dus minder dan vijf dagen in de week minimaal één uur matig intensief. ‘’Met het beweegbos kan daar verandering in komen. Zo zorgen we ervoor dat er voldoende mogelijkheden zijn en dat iedereen lekker aan de slag kan om te bewegen.’’