Buiten spelen voor ouderen in Nuth

Buiten spelen voor ouderen in Nuth

Speeltuin ’t Töreke in Nuth is er niet alleen voor kinderen, maar ook als ontmoetingsplek voor ouderen. In de speeltuin kunnen ook ouderen lekker buiten spelen en bewegen met speciale beweegtoestellen. Een initiatief en samenwerking tussen meerdere maatschappelijke partners.

“De plek voor jong en oud om samen buiten te spelen”

De speeltuin in de gemeente Nuth is de plek voor kinderen om lekker buiten te spelen. Maar ook voor ouderen om gezellig samen te komen en te bewegen. Dankzij een aantal beweegtoestellen kunnen ook ouderen lekker buiten bewegen in de speeltuin. De gemeente Nuth vindt het belangrijk dat ouderen vitaal oud kunnen worden en ondersteunt initiatieven die hier een bijdrage aan leveren. Wethouder Slangen: “We vinden het erg belangrijk om jong en oud met elkaar te verbinden en bij elkaar te brengen. Dat kan met bewegen. De speeltuin in Nuth is de eerste speeltuin in Beekdaelen waar jong én oud samen buiten kunnen spelen, bewegen en ontmoeten”. In de speeltuin zijn regelmatig ouderen te vinden, die de toestellen gebruiken, maar ook de kinderen vinden de toestellen leuk.

“Zonder alle hulp was het nooit gelukt”

Stichting Speeltuin ’t Töreke heeft het initiatief genomen om de beweegtoestellen in de speeltuin te realiseren. Het was een hele klus genoeg middelen daarvoor bij elkaar te krijgen, maar het is gelukt. “We zijn een jaar bezig geweest om partners te vinden en laten meedenken en helpen. Maar zonder alle hulp was het nooit gelukt”, vertelt Peter Sebregts (Speeltuin Nuth). De beweegtoestellen zijn mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Cicero Zorggroep, Zorgcentrum Op de Toren, Stichting Speeltuin ‘t Töreke, Nuth beweegt Nuth, gemeente Nuth en diverse sponsoren. “We zijn enorm trots dat we de beweegtuin hebben kunnen realiseren door deze geslaagde samenwerking, onze dank gaat dan ook uit naar alle subsidiënten en sponsoren”, aldus Frieda Hoogendoorn (Zorgcentrum Op de Toren).

“Samenwerking loont en wordt voortgezet”

“We ervaren dat samenwerking loont, daarom zetten we deze vruchtbare samenwerking voort, vertelt Elvera Weusten (Nuth beweegt Nuth). De fysiotherapeuten van Zorgcentrum Op de Toren hebben een beweegplan opgesteld om structureel gebruik te maken van de beweegtuin. “Daarnaast zijn we samen met Radar en Cicero een beweegprogramma voor mensen een beperking aan het opzetten waarbij we gebruik gaan maken van de beweegtuin”.