De Club van Griezegrub

De Club van Griezegrub

John heeft de ambitie om mensen uit Grijzegrubben in gemeente Beekdalen, van jong tot oud, samen te brengen en er voor te zorgen dat het een prettige plek is om te wonen. Daarom ging hij met zijn buurtvereniging en Nuth beweegt Nuth op expeditie. Met als resultaat een ontmoetingsplek in de vorm van een jeu de boules baan.

Een laagdrempelig en veilig trefpunt

In Grijzegrubben speelt er meer dan een normale vergrijzing. ‘’Er is al veel weggevallen in het dorp. Maar de behoefte om bij elkaar te komen, hebben de inwoners nog altijd. Daar willen we als buurtvereniging bij helpen. Het idee ontstond om voor de inwoners een laagdrempelig en veilig trefpunt te creëren’’, vertelt hij.

Een ontmoetingsplek voor jong en oud

In Grijzegrubben houden de inwoners van simpel en eenvoud. Een gedachtegoed waar een jeu de boules baan perfect bij past. ‘’Het is een spel dat iedereen kan spelen. Maar het is vooral meer dan alleen een balletje gooien. Het zorgt voor plezier en gezelligheid. En de baan creëert een ontmoetingsplek in het hart van ons dorp. Een plek waar jongeren kunnen spelen. En ouderen naartoe komen voor een gezellige middag, die tegelijkertijd een oogje in het zeil houden. Bovendien hopen we dat we hiermee de jeugd achter de computer weg kunnen trekken’’.

Trots

Namens buurtvereniging Grijzegrubben deed John Wouters mee met Vitaal Verenigen en ging hij samen met Nuth beweegt Nuth op expeditie. ‘’Samen met een aantal andere verenigingen deed ik mee met ons idee. Elke keer als een idee werkelijkheid wordt, maakt dat me weer trots. Zo ook bij deze jeu-de-boulesbaan. Dit is waar we het voor doen! Ik hoop dat er door alle generaties gebruik van gemaakt blijft worden’’, aldus verenigingsondersteuner Ken.