Gezellig samen in Schimmert

Gezellig samen in Schimmert

Ouderen ontdekken dat de Jeu de Boules baan meer is dan alleen het weggooien van een balletje. Het is een ontmoetingsplek in het centrum van Schimmert in de gemeente Beekdaelen. Een initiatief van de inwoners dat in samenwerking met Chrit Leenders (KBO in Schimmert) is opgepakt.

Van idee tot uitwerking

KBO afdeling St. Paulus Schimmert maakt gebruik van het gemeenschapshuis in Schimmert. Hier ligt ook een jeu de boules baan bij. Steeds meer leden en inwoners wilden iets met jeu de boules doen. Vooral nu ook in de media blijkt dat het spel steeds populairder wordt. ‘’Nuth beweegt Nuth heeft ons benaderd om meer mensen in beweging te krijgen. Daarom hebben wij ons met dit idee aangesloten bij Expeditie V. Samen hebben we van ons idee een waar concept gemaakt", vertelt Chrit Leenders.

‘’Mensen kunnen meer dan ze ooit hadden gedacht’’

‘’We hebben het geluk dat we onder onze leden een scheidsrechter en een docent jeu de boules hebben. Zij zijn kartrekker van dit project.’’ Ze organiseren jeu de boules clinics waar leden, maar ook andere mensen in het dorp of afkomen. Het enthousiasme stijgt en ook het aantal deelnemers neemt toe. ‘’Wij proberen met jeu de boules mensen van de bank af te krijgen. Dit is namelijk belangrijk om eenzaamheid tegen te gaan. En het lukt aardig! Ook vangen we regelmatig signalen op van mensen die bij de fysiotherapeut lopen. Veel mensen hebben last van pijntjes. Door te jeu de boulen, met aanmoediging en begeleiding, komen ze tot de ontdekking dat ze veel meer kunnen dan ze ooit gedacht hadden. Samen creëren we een gezellig samenzijn. Mensen kijken hier echt naar uit’’.