Silent Disco beweegt jong en oud

Silent disco beweegt jong en oud

Bewegen is gezond, maar ook leuk. Zeker in combinatie met muziek. Het zorgt voor sfeer én het haalt herinneringen op. Tijdens de Silent Disco genoten senioren met Alzheimer van muziek, dans en van elkaar. Samen kwamen ze in beweging.

Om meer aandacht te vragen voor de ziekte Alzheimer is Wereld Alzheimer Dag in het leven geroepen. "In 2019 stond Wereld Alzheimer Dag in het teken van samen bewegen. Dat liet ik niet zomaar aan me voorbij gaan. Zo ontstond het idee voor een Silent Disco", vertelt beweegcoach Ilvy Sanders (Sport aan de Maas). Samen met Steunpunt Mantelzorg, het Molenveldhuis, Hof ter Berkel en het Dendron College organiseerde Ilvy een muzikale en bewegelijke én leerzame middag voor ouderen met dementie. Ook een groepje leerlingen van Zorg en Welzijn van het Dendron College deden met hen mee.

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om te gaan sporten. "Zeker voor de wat oudere doelgroep niet. Toch is het juist voor hen belangrijk om in beweging te komen én te blijven." En dat deden ze met muziek. Iedereen beleeft het op zijn of haar eigen manier. De een genoot in stilte. Terwijl bij een ander al snel de voetjes van de vloer gingen. Muziek verbindt en zet aan tot beweging. Ook de leerlingen deden enthousiast mee. "Het was voor hen een unieke kans voor de leerlingen om al eens kennis te maken met de doelgroep waar ze misschien ooit mee gaan werken. Het was een fantastische middag. En dat kwam door de samenwerking van al deze organisaties. Alleen was dit niet gelukt", aldus beweegcoach Ilvy.