Kinderen leren spelenderwijs bewegen

Kinderen leren spelenderwijs bewegen

GV Werk naar Krachten uit Simpelveld gaat met kids én Nijntje op ontdekkingsreis naar speels bewegen. Met dit idee wil de turnvereniging uit Simpelveld jonge kinderen spelenderwijs leren bewegen en vooral het plezier laten beleven.

Het beste idee van simpelveld

De turnvereniging en BAS Samen Actief hebben maanden gewerkt aan het idee en de uitwerking van Nijntje Beweegt. Het werd uiteindelijk gekozen als winnaar van het beste idee van Simpelveld. ‘’De vereniging heeft goed over hun idee nagedacht en er echt een concept van gemaakt. Petje af!’’, vertelt Ken Diedering (verenigingsondersteuner). Met dit concept gaat de turnvereniging uit Simpelveld aan de slag om jonge kinderen spelenderwijs te laten bewegen.

Jong geleerd is oud gedaan

Het is enorm belangrijk dat verenigingen zoals GV WNK zich blijven uitdagen om door middel van Expeditie V na te denken over sportontwikkeling binnen de gemeente. De vereniging is niet de enige die een concept heeft bedacht. Er zijn meer verenigingen die tijdens de bijeenkomst hun plannen hebben gepresenteerd. ''Het is mooi om te zien hoe verenigingen zich inzetten om kinderen meer en beter te laten bewegen. Jong geleerd is immers oud gedaan!’’ vertelt de wethouder. En de turnvereniging is zelf ook trots. ‘’Mooi dat we hebben gewonnen. Vol energie gaan we ons concept uitvoeren. We hebben er zin in!’’, vertelt Truus Timmers.