Op tennisexpeditie door het Heuvelland

Op tennisexpeditie door het Heuvelland

Hoe krijgen we genoeg teams bij elkaar voor de voorjaarstenniscompetitie? En hoe kunnen we ouders meer binden aan de club? Dat vroeg TV Simpelveld zich af. De tennisclub in Simpelveld, maar ook andere tennisverenigingen in de omgeving moeten hard werken om genoeg teams op de been te brengen voor de competitie. ‘’Daar wilden we wat aan doen. Zo ontstond het idee voor de tennisexpeditie’’, vertelt Veerle van Hees.

Lekker buiten sporten en weg van de ipad

‘’Kinderen die competitie willen spelen, moeten dat gewoon kunnen doen. We wilden samen met jeugdleden van de verenigingen van Vaals, Bocholtz en Gulpen op tennisexpeditie door het Heuvelland. Zo kunnen kinderen kennismaken met elkaar en plezier beleven door tegen anderen te spelen. Ook maken ze kennis met verschillende verenigingen. Gezelligheid staat voorop, lekker buiten sporten en even weg van de iPad.’’ Veerle vertelt dat verenigingen er niet meer onderuit komen om met andere verenigingen samen te werken. Deze tennisexpeditie zorgt ervoor dat verenigingen meer toekomstgericht bezig zijn, kennis delen en samenwerken.

Leren van elkaar

‘’Expeditie V heeft ons enorm geholpen. En ik vind het ontzettend leuk. Het laat de verenigingen goed nadenken over het ontstaan van een idee, wie de doelgroep is en hoe je die het beste kunt bereiken. We zijn vooral bezig met ons eigen idee uit te werken, maar steken ook veel van de andere deelnemers op’’, aldus een van de deelnemende tennisverenigingen.