Rookvrij Sportpark Molenbroek Gemert

Wat was onze opdracht?

Vanuit de rookvrije generatie is er steeds meer aandacht voor het rookvrij maken van o.a. sportlocaties. Ook de gebruikers van sportpark Molenbroek in Gemert wilden graag aan de slag met het rookvrije sportpark. Zij hebben hiervoor de hulp van onze verenigingsondersteuner ingeschakeld. De verenigingsondersteuner is met de gebruikers in gesprek gegaan over het thema rookvrij sportpark. Vanuit deze gesprekken bleek dat alle gebruikers van het sportpark aan de slag wilden met het rookvrije sportpark.

Wat was onze aanpak?

Allereerst zijn we met alle buitensportverenigingen van sportpark Molenbroek in gesprek gegaan. Tijdens dit gezamenlijke overleg is gesproken over het thema rookvrij en hoe de gebruikers hier samen in op konden trekken. Uit dit overleg bleek dat het rookvrij beleid per vereniging verschillend was, maar dat ze hier wel graag samen verder in op wilde trekken. Vervolgens is met alle clubs individueel gesproken om te kijken naar een rookvrij beleid per vereniging. De verenigingsondersteuner heeft deze gesprekken gevoerd en ondersteuning geboden bij het opstellen en communiceren van het rookvrij beleid.

Wat heeft het opgeleverd?

Door de gezamenlijke aanpak van het rookvrije sportpark zijn alle gebruikers van sportpark Molenbroek (gedeeltelijk) rookvrij. Een aantal verenigingen zijn geheel rookvrij en andere clubs werken in stappen toe naar een volledig rookvrij sportpark. Om het rookvrije sportpark een gezamenlijke uitstraling te geven zijn borden ontwikkeld die bij alle toegangswegen van het sportpark zijn geplaatst.