Seniorenfit: vol plezier vitaal oud worden

Seniorenfit: vol plezier vitaal oud worden

Door de gebundelde krachten van sportverenigingen uit Simpelveld kunnen senioren bewegen en kennismaken met verschillende sporten. Met Senioren-fit kunnen ouderen op hun niveau meedoen en vooral plezier ervaren.

Bewegen is goed voor iedereen. Het houdt je gezond, niet alleen fysiek, maar ook qua geest. “Er gebeurt al veel in de gemeente om mensen in beweging te brengen, maar we waren op zoek naar een passend aanbod voor ouderen. Een aantal verenigingen in Simpelveld wilden hiervoor samenwerken, zo is Senioren-fit opgestart”, vertelt Ken Diedering (beweegcoach BAS).

“Senioren-fit is een sociaal beweegmoment”

Drie verenigingen uit Simpelveld, TV Simpelveld, KSV Helios Simpelveld en SV Simpelveld, hebben de handen ineen geslagen en samen een unieke kans gecreëerd. “Iedere vereniging apart lukt het niet een uitgebreid aanbod voor ouderen aan te bieden. Samen lukt dat wel”, vertelt Ken. 60-plussers kunnen in lesblokken proeven aan allerlei sporten, zoals tennis, fitness en voetbal. Zo kunnen ouderen op een laagdrempelige manier samen bewegen en kennismaken met een sport. Én er plezier aan beleven. Gezelligheid staat voorop tijdens het sporten. “Het is een sociaal beweegmoment waarbij je nieuwe mensen leert kennen”, vertelt een deelnemer.

“Door Senioren-fit ga ik één keer per week sporten”

Bij Senioren-fit doet iedereen mee op zijn of haar niveau. “Het is fijn dat je goede begeleiding van trainers en een fysiotherapeut krijgt”, vertelt een deelnemer. Iedere sport wordt aangepast. Bij tennis zijn er verschillende ballen. Bij voetbal is gekozen voor wandelvoetbal. Voetballen zonder te rennen en elkaar aan te raken. “Een behoorlijke uitdaging, maar een laagdrempelige manier voor ouderen om gezellig een balletje te trappen”, vertelt Piet Vliex (SV Simpelveld). Na de reeks sportlessen kunnen de deelnemers kiezen of ze bij de vereniging(en) willen blijven sporten. Een deelnemer vertelt: “Door Senioren-fit ben ik lid geworden van een vereniging en ga ik elke week een keer sporten”.

“Samen zorgen we voor actieve en leefbare wijken”

Senioren-fit is een onderdeel van BAS samen actief. Een initiatief om meer beweging in de hele gemeente Simpelveld te realiseren. Met sport, bewegen, muziek en cultuur als ideale inspiratiebron. Samen met partners en verenigingen wordt er een gevarieerd sport- en cultuuraanbod gecreëerd voor jong en oud. “Samen zorgen we voor actieve en leefbare wijken. Daardoor is het prettig wonen, werken én opgroeien in Simpelveld & Bocholtz”, besluit Ken.