Sportcafé Haps: vernieuwen is winnen

Wat was onze opdracht?

Haps kent verschillende sport- en beweegaanbieders met een gevarieerd sport- en beweegaanbod. Vanuit voetbalvereniging Hapse Boys kwam de vraag om alle aanbieders uit Haps bij elkaar te brengen. Dit hebben wij georganiseerd middels een sportcafé met als voornaamste doel de besturen van alle clubs bij elkaar te brengen, elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Op deze manier kan in de toekomst gemakkelijker de samenwerking met elkaar worden opgezocht.

Wat was onze aanpak?

Met verschillende sport- en beweegaanbieders uit Haps zijn we bij elkaar gekomen in de kantine van voetbalvereniging Hapse Boys. Het eerste gedeelte hebben we de aanwezigen geïnspireerd middels onze presentatie ‘Vernieuwen is Winnen’. Tijdens deze inspirerende presentatie nemen wij de clubs mee in de toekomst van het verenigingsleven. Dit doen we aan de hand van cijfers, trends en ontwikkelingen in de maatschappij en op sportgebied. Tijdens het tweede gedeelte van het sportcafé zijn de verschillende clubs (aan de hand van een werkvorm) met elkaar in gesprek gegaan over de verschillende uitdagingen en kansen die zij zien voor de sport in Haps.

Wat heeft het opgeleverd?

Het sportcafé in Haps heeft een aantal mooie zaken opgeleverd. De verenigingen hebben elkaar beter leren kennen en weten elkaar makkelijker te vinden in de toekomst. Zo is er na aanleiding van het sportcafé een WhatsAppgroep opgezet waarin verenigingen belangrijk nieuws delen of vragen stellen aan elkaar. Door middel van een betere onderlinge communicatie kan nog meer samenwerking worden gecreëerd in de toekomst. Verder zijn de clubs van plan om in de toekomst een gezamenlijke sportdag te organiseren en om gezamenlijk kennismakingsactiviteiten op te zetten. Onze verenigingsondersteuners zullen de clubs hier verder bij ondersteunen.