Sporten en bewegen voor G-sporters

Sporten en bewegen voor G-sporters

Ook voor mensen met een beperking is sporten gezond. Zij lopen een groter risico om inactief te worden dan mensen zonder een beperking. Daarom hebben zij meer kans op verlies van spierkracht en conditie. Maar ook ontstaat de kans op overgewicht, diabetes en verminderde botdichtheid. Gelukkig kunnen ze bij Sportclub’25 in Simpelveld meedoen.

Iedereen is welkom

Gewoon... sportclub is de slogan van Sportclub’’25. ‘’We zijn een gewone, volkse vereniging. Een voetbalvereniging waar vriendschap en verbanden leggen erg belangrijk zijn én waar iedereen welkom is. Bij ons in de regio zijn er niet veel sporten en hobby’s voor G-sporters’’, vertelt Ritch te Kampe. ‘’Ooit opperde Jan van Tilburg, een vader van een zoon met een beperking, om een G-team op te richten. Gelukkig is onze club toen met dat idee aan de slag gegaan. Sportclub ’25 heeft nu een G-team met 10-15 spelers. Jong en oud spelen samen een voor- en najaarscompetitie tegen andere teams in de regio. Ook ontstond het idee om een G-team toernooi te gaan organiseren.

Elkaar helpen en inspireren

Het idee voor een G-team toernooi speelde al langer. In gesprek met BAS samen actief kwam het onderwerp ter sprake. Samen zijn ze aan de slag gegaan en met behulp van Expeditie V het is idee werkelijkheid geworden. Ritch vertelt over zijn ervaring tot nu toe. ‘’Het is ons goed bevallen om samen met andere verenigingen te sparren. We kunnen elkaar helpen en inspireren. Maar de expeditie heeft ons ook anders laten nadenken. Normaal gesproken zouden we aan de slag zijn gegaan met draaiboeken van andere toernooien, het versturen van uitnodigingen en klaar is Kees. Maar nu zijn we bij de ‘why’ begonnen en hebben we gekeken naar wat we nodig hebben om het idee te realiseren. Zo konden we nóg meer uit ons toernooi halen.’’