Sportwaarderingsprijs gemeente Horst aan de Maas

Wat was onze opdracht?

Een van de acties uit het Horster Sportakkoord was het organiseren van een sportgala. Tijdens het sportgala worden mensen uitgeroepen tot sporter, trainer, vrijwilliger etc. van het jaar. Omdat er het afgelopen jaar, door corona, weinig wedstrijden hebben plaatsgevonden vond de werkgroep het niet gepast om een prijs uit te reiken voor individuele sporters. Daarom is de werkgroep gekomen met een alternatief: De Sportwaarderingsprijs. Een waardering voor de initiatieven die er aan hebben bij hebben gedragen om inwoners (tijdens corona) in beweging te brengen en houden. Onze verenigingsondersteuner is gevraagd de organisatie hiervan, samen met de werkgroep, op te pakken.

Wat was onze aanpak?

Om te komen tot goede initiatieven voor de sportwaarderingsprijs, zijn inwoners gevraagd om initiatieven aan te dragen. Vervolgens heeft de werkgroep een pre-selectiegemaakt van deze nominaties. De top 10 is gepresenteerd aan een vakkundige jury. De top drie is uitgenodigd voor de uitreiking van de sportwaarderingsprijs. Omdat het niet mogelijk was om dit met een grote groep fysiek te doen, is besloten om dit middels een livestream te organiseren en zo op deze manier de top drie initiatieven het verdiende podium te geven.

Wat heeft het opgeleverd?

Een zeer geslaagde avond met tevreden gasten en kijkers. Een mooi gebaar richting de initiatiefnemers en de vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om mensen in beweging te brengen en houden. Een waardering die binnen de gemeente jaarlijks herhaald zal worden, want zonder vrijwilligers is het niet mogelijk om dit aantal inwoners in beweging te brengen en te houden.

Bekijk hier de uitreiking van de Sportwaarderingsprijs in gemeente Horst aan de Maas terug.