SV Melderslo zorgt voor ander aanbod

Wat was onze opdracht?

Het recreanten dames korfbalteam van SV Melderslo heeft, na verschillende jaren waarin het al moeilijk was een team op de been te krijgen, besloten te stoppen. Zowel het recreantenteam als SV Melderslo zelf vonden het erg jammer dat het sportaanbod voor de dames verloren ging. SV Melderslo heeft als visie: ‘een leven lang sporten voor iedereen’. In het kader daarvan schakelde SV Melderslo de hulp in van onze verenigingsondersteuner om te bekijken of er mogelijkheden zijn voor het opzetten van een alternatief aanbod.

Wat was onze aanpak?

Voordat we met de werkgroep aan de slag konden met het uitwerken van ideeën was het belangrijk om de belangstelling in het dorp voor de beweeggroep te peilen. Dit is gedaan middels een door ons voorbereide enquête en bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst zijn eerst wat cijfers gepresenteerd waarna de aanwezige gasten aan de hand van een werkvorm met een aantal vragen aan de slag zijn gegaan. De gegeven input is door ons verwerkt in een plan. In dit plan wordt beschreven hoe het aanbod eruit komt te zien, voor wie het bedoeld is en wat de voorkeuren zijn qua sportmomenten. Het plan is gedeeld met de werkgroep en vervolgens gepresenteerd aan het bestuur. Na goedkeuring is besloten te starten met een pilot van vier maanden, met elke week een andere activiteit.

Wat heeft het opgeleverd?

Na het delen van het plan met de potentiële leden is een groepje van ongeveer 25 vrouwen gestart met een programma voor vier maanden, onderverdeeld in een recreatieve groep en een actieve groep.

“Ondanks dat het aantal leden bij korfbal sterk afnam, hebben we nu ongeveer 20 nieuwe leden. Een win-win situatie dus”.
Voorzitter SV Melderslo