Communicatie

Iedere vereniging zit vol verhalen wat een vereniging uniek maakt. Maar we zien dat veel verenigingen weinig aandacht besteden aan hun imago en communicatie weinig benutten. Terwijl het delen van verhalen juist de aandacht trekken en meer mensen bereikt. Wie wil dat nu niet? Steeds meer mensen en organisaties kiezen er voor verhalen te delen. Maar hoe val je met jouw communicatie nog op tussen al die verhalen? Zorg dat je onderscheidend bent en structurele aandacht hebt voor communicatie. Wees creatief, uitdagend of wellicht provocerend en trek de aandacht. Wij kunnen de vereniging helpen om communicatief nog sterker naar buiten te treden. Zo stellen we bijvoorbeeld activatieplannen op en ontwikkelen we samen met de vereniging een huisstijl.

Wist je dat?

  • We gemiddeld 3.000 (reclame)boodschappen per dag op ons afgevuurd krijgen? 90% van die prikkels laten we aan ons voorbijgaan. Je moet dus opvallen om bij mensen te blijven hangen.
  • We gemiddeld per maand 12 uur op Facebook actief zijn?
  • Ondertussen al 35% van de 75-plussers op social media actief is? En nog maar 49% van jongeren naar de traditionele TV kijkt?
  • Veel verenigingen eenzelfde bericht delen voor iedereen en op meerdere kanalen, zoals Twitter en Facebook? En daarbij vaak nog veel tekst en weinig foto of video gebruikt wordt?