Samenwerking

Samenwerking tussen sportverenigingen was jaren geleden weinig tot niet bespreekbaar. Ze zagen elkaar als concurrent. Tegenwoordig wordt steeds meer samengewerkt. Enerzijds vanuit noodzaak, anderzijds omdat het veel voordelen oplevert. Het kan het steuntje in de rug zijn voor een kleine vereniging om hoofd boven water te houden. Maar het kan ook een aantrekkingskracht op leden hebben die de clubs afzonderlijk van elkaar niet konden realiseren. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder om een maatschappelijke bijdrage te leveren of nieuwe doelgroepen te bereiken, zoals mensen met een beperking, statushouders of senioren. Onze verenigingsondersteuners stimuleren verenigingen waar nodig om samen te werken en begeleiden ook processen om te komen tot samenwerkingen.

Wist je dat?

  • Nederland het minste aantal omnisportclubs in Europa (10%) telt? 90% van de verenigingen in Nederland is een unisportclub (75% in Europa).
  • 89% van de verenigingen in Nederland samenwerkt met andere partners?
  • 65% van de verenigingen in Nederland samenwerkt met andere sportverenigingen? We zien steeds meer (noodzakelijke) samenwerkingsverbanden ontstaan.

Voorbeelden van onze ondersteuning hierin