Gratis energiecoach helpt sportclubs verduurzamen

We hebben er bijna allemaal mee te maken: de stijgende prijzen van energie en gas. Voor veel verenigingen, die momenteel nog kampen met de gevolgen van corona, is de hoge energierekening wederom een financiële klap. Bij een deel van de clubs zijn de kosten ongeveer verdubbeld ten opzichte van vorige maand. Om de sport toekomstbestendig te houden, moeten de energielasten dus structureel omlaag worden gebracht. Tot 1 juli 2022 kunnen sportverenigingen en sportondernemers daarom een gratis energiecoach aanvragen van Sport NL Groen.

Online Tool

Sport NL Groen werd in november 2021 gelanceerd door CFP Green Buildings. Met deze online tool ontvang je gratis advies over de verduurzaming van je sportclub en krijg je inzicht in alle subsidies en de goedkoopste leningen. Sportondernemer Bart Wesseling maakte eerder al gebruik van Sport NL Groen. ''Ik was aangenaam verrast toen ik zag dat mijn dansschool in Sport NL Groen stond. Binnen een paar minuten kreeg ik meteen interessante inzichten. Zo zag ik dat ik nog een enorme besparing kan realiseren met dakisolatie, zo’n 24.000 euro per jaar. Ik zou dus alle sportondernemers aanraden om te onderzoeken of er maatregelen zijn die besparing opleveren. Als ondernemer kijk je toch naar de kosten en ik denk dat velen verbaasd zullen zijn over hoe snel maatregelen zijn terugverdiend.''

Gratis energiecoach

Tot 1 juli 2022 kunnen sportverenigingen en sportondernemers een gratis energiecoach aanvragen ter waarde van 750 euro. Deze energiecoach kijkt samen met de vereniging welke mogelijkheden er zijn om te verduurzamen. Steeds meer verenigingen en gemeenten vinden hun weg naar Sport NL Groen. Op basis van de huidige aanvragen kan er zo jaarlijks ongeveer 600 ton CO2 en 1.400.000 euro aan energiekosten bespaard worden door sportverenigingen. Ga naar Sport NL Groen en ontdek hoe jouw vereniging kan zorgen voor een lagere energierekening en een schonere toekomst.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze verenigingsondersteuners, zij helpen je graag verder.