Een leven lang sporten bij de vereniging

Steeds meer verenigingen hebben te maken met een teruglopend ledenaantal. Mensen sporten steeds vaker individueel en sluiten zich minder snel aan bij een vereniging. Er zijn echter ook mensen die juist wel opzoek zijn naar sporten in teamverband, maar geen passend aanbod vinden. Zo is dat ook het geval binnen de doelgroep ‘senioren’. Deze doelgroep wordt steeds groter in ons land en dat biedt kansen voor verenigingen. Met de subsidiemogelijkheid vanuit NOC*NSF krijgen verenigingen een extra steuntje in de rug om senioren bij het verenigingsleven te betrekken.

Betrek senioren bij jouw vereniging

Vaak kunnen senioren nog wel een tijdje hun sport blijven beoefenen. Toch breekt er op een bepaalde leeftijd een moment aan waarop ons lichaam het fysiek niet meer aan kan om de sport te blijven beoefenen die we zo leuk vinden. Op dat moment zie je vaak dat mensen afhaken bij een vereniging, minder in beweging komen en de plek missen waar ze anderen ontmoetten en gezamenlijk een kop koffie dronken. Juist daarom is het zo belangrijk dat er voldoende aanbod is voor deze doelgroep.

Gelukkig is voor veel teamsporten inmiddels een alternatieve spelvorm gecreëerd waardoor mensen ook op latere leeftijd nog sociaal actief en in beweging blijven. Denk hierbij aan spelvormen, zoals: walking football, walking hockey, walking handbal, no-jump volleybal en dynamic tennis.

Hulp nodig met het opzetten van nieuw aanbod?

Verenigingen kunnen maximaal 850 euro aanvragen om aanbod voor senioren op te zetten en dit te implementeren. Verschillende gemeenten en verenigingen hebben in 2021 al met succes een subsidie gekregen. Ook geïnteresseerd in de subsidie? Klik dan hier. Heb je daarnaast ondersteuning nodig bij de opzet van nieuw aanbod of de implementatie hiervan? Neem dan contact op met een van onze verenigingsondersteuners. Wij helpen jullie graag!