Subsidiemogelijkheid voor Limburgse jeugdtrainers

De huidige periode is op allerlei vlakken een uitdaging, met name ook voor onze gezondheid. We zitten meer binnen en bewegen daardoor minder. Daarnaast geven jongeren aan dat ze het contact met vrienden missen en te weinig om handen hebben. Juist daarom is de Provincie Limburg in deze periode aan het kijken naar wat er wél mogelijk is, bijvoorbeeld om buiten te sporten.

De Provincie Limburg heeft sinds 26 oktober 2021 een subsidieregeling om amateursportorganisaties, zoals verenigingen en stichtingen, te ondersteunen in het opleiden van jeugdtrainers. Eén op de drie sportverenigingen in Limburg heeft namelijk een tekort aan jeugdtrainers, terwijl juist zij onmisbaar zijn om sport voor kinderen en jongeren op een leuke manier mogelijk te maken.

Het doel van deze regeling is het bevorderen van sportdeelname bij jongeren, door te investeren in meer en beter opgeleide jeugdtrainers. Het is belangrijk dat sport en beweging voor iedereen mogelijk is, zeker ook voor jongeren. Het zorgt namelijk voor een gezonde fysieke en psychische ontwikkeling.

De subsidieregeling is bedoeld voor alle Limburgse amateursportorganisaties die één of meerdere jeugdtrainers een gecertificeerde opleiding willen laten volgen. Het maximale bedrag dat per organisatie kan worden aangevraagd is € 500,-.

Meer informatie en aanvragen

Voor alle voorwaarden en het aanvragen van de subsidie verwijzen wij onze Limburgse verenigingen naar deze pagina van de Provincie Limburg.