Vitaal Verenigen Sportquiz

Vitaal Verenigen Sportquiz

Vanwege de coronamaatregelen moesten sportverenigingen hun sportdeuren en -velden gesloten houden. Veel leden zitten nog altijd thuis en moeten hun club lange tijd missen. Daar moet verandering in komen volgens de verenigingsondersteuners van Negen. “We hebben samen met veel bekende (oud)topsporters de Vitaal Verenigen Sportquiz ontwikkeld. Vrijdag 15 mei is het zover en wordt de sportkennis van sportend Nederland op de proef gesteld”, vertelt verenigingsondersteuner Joey.

Sporten verbindt, ook nu

De sportparken in Nederland liggen er verlaten bij. Gelukkig mogen kinderen alweer buiten gaan trainen. Toch kunnen nog veel leden niet bij hun club terecht. “Het geduld van de mensen wordt behoorlijk op de proef gesteld in deze tijd. Sporten verbindt, maar juist nu mogen we elkaar niet opzoeken of samen sporten bij de club”, vertelt verenigingsondersteuner Thomas. De Vitaal Verenigen Sportquiz brengt daar verandering in. “Met de sportquiz hopen we de leden van verenigingen betrokken te houden bij hun club en het ‘winelement’ een beetje terug te brengen”, licht Joey toe.

Bekende (oud)sporters doen mee

De quiz bestaat uit veel sportvragen in het thema Olympische Spelen. De vragen in de quiz worden gesteld door bekende (oud)topsporters zoals, Nouchka Fontijn, Pol van Boekel en Demi Schuurs. Iedereen kan online meedoen met de quiz via Kahoot (kinderen jonger dan 12 jaar wordt geadviseerd om hulp van ouders te vragen om mee te doen). En er zijn prijzen te winnen, zowel voor de club als voor de leden zelf.

Topscoorders

Afgelopen vrijdag vond de Vitaal Verenigen Sportquiz plaats en werd er gestreden voor de hoofdprijs, alsmede leuke individuele prijzen. De VAR had na afloop nog wel wat werk, maar de uitslag is bekend! We zullen rechtstreeks contact opnemen met de prijswinnaars en hen daarover informeren! Een speciaal bedankje voor alle sponsoren. Tof dat jullie dit succes mede mogelijk gemaakt hebben met mooie lokale prijzen.

Individuele prijswinnaars

  1. Donny77
  2. Sporting ST
  3. Coachdrv007

Verenigingen prijswinnaars

  1. Nick15
  2. Uno01
  3. Stiek13

Wat kun je winnen?

Speel je mee voor jouw vereniging? Dan is de volgende prijs te winnen:

  • Hoofdprijs: Inzet van een verengingsondersteuner/beweegcoach vanuit Negen voor 10 uur
  • 2e prijs: Inzet van een verengingsondersteuner/beweegcoach vanuit Negen voor 6 uur
  • 3e prijs: Inzet van een verengingsondersteuner/beweegcoach vanuit Negen voor 3 uur

Speel jij niet voor een vereniging? Dan kun je leuke sportboeken winnen, passende bij de sport die jij beoefent of interessant vindt om over te lezen.

PR toolkit sportquiz

Wil je de quiz onder de aandacht brengen van de leden van je club? Gebruik daarvoor de toolkit, die bestaat uit teksten en een poster. Download hieronder de diverse onderdelen van de toolkit.