Vrijwilligerscampagne Sparta '18

Wat was onze opdracht?

Het vinden van vrijwilligers is voor elke vereniging een uitdaging. Ook bij voetbalvereniging Sparta '18 uit het Limburgse Sevenum zagen ze de lijst met openstaande vacatures voor vrijwilligerstaken steeds verder groeien. De vereniging heeft daarop besloten om onze hulp in te schakelen. Samen met Sparta '18 zijn we aan de slag gegaan om op een ludieke/creatieve manier meer vrijwilligers te werven.

Wat was onze aanpak?

Na een oriënterend gesprek hebben we geadviseerd om de openstaande vacatures op te knippen in meerdere taken. We zien namelijk dat leden en andere betrokkenen vaak best iets voor de vereniging willen betekenen, maar wel willen weten wat ze concreet moeten doen en vooral hoeveel tijd dit in beslag neemt. Op basis hiervan zijn alle openstaande vrijwilligerstaken op een grote hoop gegooid en onderverdeeld in categorieën. Per taak/functie is aangegeven wat er van een vrijwilliger wordt verwacht en hoeveel tijd dit in beslag neemt. Dit overzichtelijke document is vervolgens op de website geplaatst. Hierna heeft onze verenigingsondersteuner een aantal huidige vrijwilligers, binnen een bepaalde categorie, benaderd om mee te werken aan het tweede deel van de campagne. Van hen is een foto gemaakt en een persoonlijke quote opgesteld. Een fanatieke scheidsrechter van de vereniging kwam bijvoorbeeld met de quote: “Wil jij net als mij fluitend het leven door?” De foto's en quotes van verschillende vrijwilligers hebben we vervolgens op bierviltjes geplaatst. Deze viltjes worden tijdens de rust en na de wedstrijd op de tafels in de kantine gelegd. Het doel hiervan is dat leden, of ouders van kinderen die nog geen taak vervullen, de viltjes zien en getriggerd worden om iets voor de vereniging te betekenen.

Wat heeft het opgeleverd?

Na de oplevering van de viltjes heeft Sparta ’18 de viltjes in de kantine gelegd. Dit heeft geleid tot veel positieve reacties van zowel mensen binnen de vereniging als mensen die in de kantine een drankje kwamen doen.

Super leuk idee om de (ouders van) leden op een ludieke manier uitdagen om ook iets voor de verenging te betekenen. Hopelijk levert dit de komende tijd veel nieuwe vrijwilligers op zodat we er samen een mooi seizoen van kunnen maken .''
Voorzitter vereniging